Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dimarts, 03 de març de 2015

 
 • Commemoracions 2015 (20.01.2015)

  El Govern ha aprovat els fets i personalitats que seran objecte de commemoració al llarg d'aquest any: 75 anys de l’afusellament del president Companys; 700 anys de la mort de Ramon Llull; 750 anys del naixement de Ramon Muntaner; 50 anys de la mort d’Ignasi Barraquer; 100 anys del naixement de Neus Català; i dos blocs temàtics, la tradició pedagògica i la cultura tradicional a Catalunya.

 • Premi al millor videojoc del Tricentenari (28.11.2014)
  S’ha celebrat al Palau de la Generalitat l’acte de lliurament del Premi al millor videojoc del Tricentenari creat i desenvolupat per alumnes de graus, màsters o postgraus, o de centres d'estudis superiors de disseny i creació de videojocs o aplicacions multimèdia (curs 2013-2014)
 • Presentació del Llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya (30.09.2014)

  Els 18 informes del Llibre blanc elaborats pel Consell Nacional per a la Transició Nacional analitzen tres grans blocs temàtics: la consulta i el procés que hauria de portar a la creació del nou estat; les estructures d’estat necessàries, i les relacions que hauria de mantenir el nou estat amb l’estat espanyol, amb la Unió Europea i amb la resta de la comunitat internacional.

 • Aprovada la Llei de consultes i el Decret de convocatòria   (29.09.2014)

  9N|2014. Consulta popular no referendària sobre el futur polític de Catalunya.

 • Balanç del primer semestre 2014   (06.08.2014)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet balanç del primer semestre del 2014 detallat en quatre blocs: feina i oportunitats, garanties per a les persones, transparència i transició nacional.

 • El Consell Assessor per a la Transició Nacional lliura al Govern els darrers vuit informes (30.07.2014)

  El CATN ha lliurat al Govern els darrers informes sobre el procés: relacions comercials entre Catalunya i Espanya; autoritats reguladores i de la competència i estructures administratives exigides per la Unió Europea; integració a la comunitat internacional; poder judicial i Administració de justícia; seguretat social catalana; successió d'ordenaments i administracions; seguretat interna i internacional de Catalunya, i viabilitat fiscal i financera d'una Catalunya independent.

 • XXI Festival Internacional de Carilló de Barcelona 2014   (18.07.2014)

  Els dies 19, 20, 26 i 27 de juliol, a les 21 h, al Palau de la Generalitat, carillonistes dels Països Baixos, els Estats Units i Rússia, juntament amb la carillonista del Palau, interpretaran música clàssica, jazzística, contemporània i electrònica.

 • El Govern rep quatre nous informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional (15.07.2014)

  El Consell Assessor per a la Transició Nacional ha lliurat al Govern quatre nous informes: ‘La distribució d’actius i passius’; ‘Política monetària (euro), Banc Central i supervisió del sistema financer’; ‘L’abastament d’aigua i d’energia’,  i ‘El procés constituent’.

 • Homenatge als voluntaris catalans que van participar a la Primera Guerra Mundial (14.07.2014)

  El dimecres 16 juliol, a les 11 h, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, el conseller de la Presidència retrà homenatge als voluntaris catalans de la Primera Guerra Mundial, amb motiu del centenari del seu inici, davant del monument als voluntaris catalans morts arreu del món en defensa de la llibertat.

 • Acte inaugural de la commemoració del centenari de la Primera Guerra Mundial (03.07.2014)
  El 9 de juliol, al Centre d’Història Contemporània de Catalunya, tindrà lloc l’acte d’introducció i presentació de les activitats previstes per commemorar l’inici del conflicte.
 • Premi Internacional Catalunya per a Desmond Tutu   (04.06.2014)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat  el XXVI Premi Internacional Catalunya a l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, que l'ha recollit personalment en una cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat.

 • Entra en funcionament el Registre de catalans residents a l'exterior (03.06.2014)

  A partir del 3 de juny, els catalans residents a l’exterior que ho desitgin ja es poden inscriure en aquest Registre. La inscripció és de caràcter voluntari i s’adreça a les persones que tenen la condició política de català d’acord amb el que estableix l’Estatut d’autonomia de Catalunya.

 • S’estrena el portal del Campus Esportiu del Tricentenari, un punt de trobada virtual per a la comunitat esportiva catalana (27.05.2014)
  El Campus Esportiu del Tricentenari ja compta amb un portal propi, que concentra el conjunt d’activitats, iniciatives diverses i esdeveniments vinculats a les actuacions esportives de la commemoració del Tricentenari: campusesportiu.cat
 • El CAPSIF valora en un informe la celebració del Ple extraordinari del Parlament sobre la pobresa i les desigualtats (06.05.2014)

  El Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars demana un gran acord de lluita contra la pobresa per aconseguir un país més lliure i sobirà, més just i menys desigual.

 • Memòria gràfica de la Guerra de Successió   (05.05.2014)

  El Palau Robert presenta l'exposició "1714. Memòria gràfica d'una guerra", amb una selecció de gravats i textos sobre la Guerra de Successió a Catalunya. La mostra, que es podrà visitar del 8 de maig al 29 de juny, forma part de les activitats organitzades amb motiu de la commemoració del Tricentenari.

 • La llegenda de Sant Jordi arriba a les escoles de l'Alguer (22.04.2014)
  Publicat el conte 'Sant Jordi a l’Alguer: entre el sòmiu i la llegenda', inspirat en la història del Patró de Catalunya, però ambientat a l’Alguer.
 • El Govern rep un nou informe del CATN, que sosté que la permanència de Catalunya a la UE està gairebé garantida (15.04.2014)

  En l’informe, titulat “Les vies d’integració de Catalunya a la Unió Europea”, el Consell Assessor per a la Transició Nacional analitza els possibles escenaris de les vies d’integració d’un eventual Estat català a la Unió Europea.

 • Consolidació de les normes afectades per la Llei 2/2014 de mesures fiscals   (03.03.2014)
  La Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic ha comportat la modificació i derogació de gairebé vuitanta disposicions. L’EADOP, a través del Portal Jurídic de Catalunya, ha treballat en les consolidacions de totes aquestes normes i, per facilitar-ne la consulta, ha creat una pàgina específica amb les normes afectades per aquesta Llei i als seus textos consolidats.
 • Commemoració del 50 aniversari de l'edició d''Els altres catalans' de Francesc Candel   (18.02.2014)
  L'acte commemoratiu, celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i presidit pel president Artur Mas, va comptar amb la participació i assistència de representants de diverses institucions, familiars i amics de Francesc Candel.
 • Premi al millor videojoc del Tricentenari   (15.01.2014)
  Convocatòria de premi per la creació i producció d’un videojoc relacionat amb la commemoració del Tricentenari, destinat a alumnes de graus, màsters o postgraus i centres d’estudis superiors, que tinguin com a objectiu el disseny, la creació i la programació de videojocs o aplicacions multimèdia, inscrits al curs 2013-2014.

Destaquem