Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dilluns, 30 de març de 2015

 
 • Recull de notícies d’actualitat positiva al país   (16.03.2015)

  50 notícies positives que han tingut lloc durant la primera quinzena de març.

 • El CEO presenta els resultats de la 1a onada del Baròmetre de 2015   (13.03.2015)

  L’objectiu d’aquesta enquesta, duta a terme entre el 9 de febrer i el 2 de març, és recollir la percepció de la societat catalana sobre política, economia, mitjans de comunicació, comportament electoral i la valoració de líders polítics.

 • La X Legislatura en dos minuts   (13.03.2015)

  Cada setmana govern.cat ens ofereix en dos minuts una visió en profunditat de l’acció de Govern.

 • Lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat   (10.03.2015)

  El president Artur Mas ha lliurat la Medalla d'Or de la Generalitat a Neus Català, Josep Maria Espinàs i Joan Rodés, en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de la lluita per les llibertats democràtiques, la literatura i la medicina, respectivament.

 • Designació d'una unitat d'informació al Departament de la Presidència   (10.03.2015)

  En compliment de la legislació en matèria de transparència i informació pública es designa l'Àrea d'Organització de la Direcció de Serveis del Departament de la Presidència com a òrgan departamental al qual s'atribueix la condició d'unitat d'informació.

 • Acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones al Palau de la Generalitat   (09.03.2015)

  L'acte, iniciat amb la lectura de la Declaració institucional del 8 de març de 2015, s’ha centrat en la conferència de Sara Moreno, professora del Departament de Sociologia de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, "Una oportunitat per repensar el món", i ha estat clos pel president de la Generalitat.

 • El Parlament aprova els pressupostos de la Generalitat per al 2015 i la llei d'acompanyament   (05.03.2015)

  Els comptes del Govern per aquest any mantenen el compromís de no reduir la despesa no financera, que augmenta un 4,2% respecte del 2014. En línia amb els comptes anteriors, l’Executiu prioritza les partides de caràcter social que concentren el 71,2% dels recursos disponibles. 

 • Commemoracions 2015 (20.01.2015)

  El Govern ha aprovat els fets i personalitats que seran objecte de commemoració al llarg d'aquest any: 75 anys de l’afusellament del president Companys; 700 anys de la mort de Ramon Llull; 750 anys del naixement de Ramon Muntaner; 50 anys de la mort d’Ignasi Barraquer; 100 anys del naixement de Neus Català; i dos blocs temàtics, la tradició pedagògica i la cultura tradicional a Catalunya.

 • Premi al millor videojoc del Tricentenari (28.11.2014)
  S’ha celebrat al Palau de la Generalitat l’acte de lliurament del Premi al millor videojoc del Tricentenari creat i desenvolupat per alumnes de graus, màsters o postgraus, o de centres d'estudis superiors de disseny i creació de videojocs o aplicacions multimèdia (curs 2013-2014)
 • Presentació del Llibre blanc de la Transició Nacional de Catalunya (30.09.2014)

  Els 18 informes del Llibre blanc elaborats pel Consell Nacional per a la Transició Nacional analitzen tres grans blocs temàtics: la consulta i el procés que hauria de portar a la creació del nou estat; les estructures d’estat necessàries, i les relacions que hauria de mantenir el nou estat amb l’estat espanyol, amb la Unió Europea i amb la resta de la comunitat internacional.

 • Aprovada la Llei de consultes i el Decret de convocatòria   (29.09.2014)

  9N|2014. Consulta popular no referendària sobre el futur polític de Catalunya.

 • Balanç del primer semestre 2014   (06.08.2014)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet balanç del primer semestre del 2014 detallat en quatre blocs: feina i oportunitats, garanties per a les persones, transparència i transició nacional.

 • El Consell Assessor per a la Transició Nacional lliura al Govern els darrers vuit informes (30.07.2014)

  El CATN ha lliurat al Govern els darrers informes sobre el procés: relacions comercials entre Catalunya i Espanya; autoritats reguladores i de la competència i estructures administratives exigides per la Unió Europea; integració a la comunitat internacional; poder judicial i Administració de justícia; seguretat social catalana; successió d'ordenaments i administracions; seguretat interna i internacional de Catalunya, i viabilitat fiscal i financera d'una Catalunya independent.

 • XXI Festival Internacional de Carilló de Barcelona 2014   (18.07.2014)

  Els dies 19, 20, 26 i 27 de juliol, a les 21 h, al Palau de la Generalitat, carillonistes dels Països Baixos, els Estats Units i Rússia, juntament amb la carillonista del Palau, interpretaran música clàssica, jazzística, contemporània i electrònica.

 • El Govern rep quatre nous informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional (15.07.2014)

  El Consell Assessor per a la Transició Nacional ha lliurat al Govern quatre nous informes: ‘La distribució d’actius i passius’; ‘Política monetària (euro), Banc Central i supervisió del sistema financer’; ‘L’abastament d’aigua i d’energia’,  i ‘El procés constituent’.

 • Homenatge als voluntaris catalans que van participar a la Primera Guerra Mundial (14.07.2014)

  El dimecres 16 juliol, a les 11 h, al Parc de la Ciutadella de Barcelona, el conseller de la Presidència retrà homenatge als voluntaris catalans de la Primera Guerra Mundial, amb motiu del centenari del seu inici, davant del monument als voluntaris catalans morts arreu del món en defensa de la llibertat.

 • Acte inaugural de la commemoració del centenari de la Primera Guerra Mundial (03.07.2014)
  El 9 de juliol, al Centre d’Història Contemporània de Catalunya, tindrà lloc l’acte d’introducció i presentació de les activitats previstes per commemorar l’inici del conflicte.
 • Premi Internacional Catalunya per a Desmond Tutu   (04.06.2014)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat  el XXVI Premi Internacional Catalunya a l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu, que l'ha recollit personalment en una cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat.

 • Entra en funcionament el Registre de catalans residents a l'exterior (03.06.2014)

  A partir del 3 de juny, els catalans residents a l’exterior que ho desitgin ja es poden inscriure en aquest Registre. La inscripció és de caràcter voluntari i s’adreça a les persones que tenen la condició política de català d’acord amb el que estableix l’Estatut d’autonomia de Catalunya.

 • S’estrena el portal del Campus Esportiu del Tricentenari, un punt de trobada virtual per a la comunitat esportiva catalana (27.05.2014)
  El Campus Esportiu del Tricentenari ja compta amb un portal propi, que concentra el conjunt d’activitats, iniciatives diverses i esdeveniments vinculats a les actuacions esportives de la commemoració del Tricentenari: campusesportiu.cat

Destaquem