• Imprimeix

Simplificació i reducció de càrregues administratives

Ja fa uns anys que els serveis electrònics avançats que van sorgint, requereixen cada vegada d'una major amplada de banda, i per aquesta raó, les xarxes de transport de dades tradicionals basades en el parell de coure han anat quedant obsoletes.

Així doncs, cal desplegar xarxes de telecomunicacions de nova generació i, avui en dia, tots els experts coincideixen en la consideració que aquestes s'han de basar en xarxes de fibra òptica.

Aquest desplegament fa anys que es va iniciar tímidament, i a Catalunya n'hem estat pioner, amb l'objectiu de col·locar Catalunya en un lloc privilegiat pel que fa a la competitivitat del seu teixit empresarial.

És en aquest context que la Direcció General de Comunicacions Electròniques (DGCE), manté com a objectiu afavorir la maximització dels desplegaments d'infraestructures de fibra òptica arreu del país, per tal d'assolir un territori vertebrat quant a disponibilitat d'accés a les xarxes i als serveis de nova generació.

En aquest sentit, la DGCE aposta de manera principal per maximitzar la inversió privada i l'abast dels seus desplegaments d'infraestructures de fibra òptica arreu del territori, tot i mantenir l'aposta per la intervenció pública des de l'Administració per complementar la iniciativa privada allà on sigui necessari.

La combinació d'aquestes dues realitats, la xarxa pública i la xara desplegada pel món privat, ha de constituir una autèntica xarxa de país, que permeti l'arribada dels serveis avançats de telecomunicacions arreu del territori en igualtat de condicions.

Pel que fa a l'aprofitament d'aquestes xarxes per a rellançar l'economia del país, la DGCE aposta també per iniciatives com ara la connexió dels polígons industrials a la xarxa troncal de fibra òptica i la creació d'anelles sectorials en diferents àmbits com per exemple la sanitat, la educació o l'automoció.