• Imprimeix

El Govern celebra que l'APP "Cobertura Mòbil" ha estat nominada per la final mundial dels premis "World Summit Awards"

Aquest premi estableix vuit categories, però només un projecte per categoria i país pot participar en la final mundial, prèvia proposta d'un expert

18/07/2016 12:07
App Cobertura Mòbil

Imatge de l'aplicació Cobertura Mòbil

El Govern de la Generalitat ha celebrat amb gran satisfacció el fet que l’APP “Cobertura Mòbil”, impulsada fa un any pel propi Govern i donada a conèixer en el transcurs del Mobile World Congress 2015, hagi estat nominada com a finalista als premis mundials "World Summit Awards".
 
“Cobertura mòbil” és finalista a nivell nacional en la categoria de Govern i empoderament del ciutadà en tecnologia (smartcitizen).
 
L'aplicació “Cobertura Mòbil” és un projecte col·laboratiu de la Generalitat de Catalunya, que permet crear un mapa de l'estat de les xarxes de telefonia mòbil del país. El mapa s’elabora amb la col·laboració dels usuaris de dispositius mòbils, que esdevenen així partícips d’una iniciativa que permet millorar l’eficiència dels serveis bàsics per a la ciutadania. A partir de les dades enviades pels dispositius mòbils dels usuaris, “Cobertura Mòbil” aporta informació contínua de l’estat de cobertura en funció de la ubicació.
 
Aquesta APP converteix, per tant, els ciutadans i ciutadanes en actors i actius. Suma sinergies, i estableix un grau de comunicació i col·laboració màxim entre Govern-ciutadà-tecnologia.
 
A finals d'aquest any 2016 es donaran a conèixer els premiats, però la nominació de l’APP “Cobertura Mòbil” és per si una gran notícia, que evidencia la qualitat de les TIC al nostre país i el seu paper prioritari en l’acció del Govern.