• Imprimeix

Èxit de convocatòria a la jornada organitzada per SmartCAT sobre la subvenció europea WIFI4EU

Més de cent ajuntaments assisteixen a la sessió informativa que es va celebrar a la seu de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital amb la col·laboració del grup d’empreses i professionals del sector TIC GENTIC

26/01/2018 12:01
Jornada WiFi4EU

Més d’un centenar de municipis van assistir ahir a la seu de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital  (STCSD) a la Jornada informativa sobre la subvenció europea WiFi4EU organitzada per la STCSD en el marc de l’estratègia SmartCAT en col·laboració  amb l’associació d’empresaris TIC GENTIC, confirmant el gran interès que aquest tema desperta en el món local. 

Durant la sessió, que va comptar amb la benvinguda del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, es va explicar als assistents els detalls d’aquesta subvenció europea, en la qual els municipis de tot Europa, sense excepció, poden optar a bons de 15.000€ per construir infraestructura tecnològica per donar WIFI gratuïta d’alta velocitat a la seva ciutadania. 

La jornada va comptar amb l’exposició d’experts que van explicar en què consisteix aquesta subvenció, i es va deixar un espai de precs i preguntes per tal que tots els municipis poguessin expressar els seus dubtes. En aquest sentit es van donar a conèixer detalls i directrius del projecte, abast i aspectes fonamentals per poder aplicar-lo i, a més, es va posar a disposició dels sol·licitants el suport necessari per aconseguir aquesta subvenció que serà assignada en ordre d'entrada. De forma complementària, la jornada també va incloure una explicació de l’estratègia SmartCAT i dels projectes que ja estan en curs perquè tots els ajuntaments que encara no coneixien la iniciativa en tinguin coneixement.

Més sobre WiFi4EU

La Comissió Europea vol promoure la connectivitat WiFi per als ciutadans i transeünts en espais públics com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa a través de WiFi4EU, un nou instrument de finançament adreçat a Ajuntaments i municipis que té una dotació total de 120M€. La previsió és que les subvencions per organisme sol·licitant siguin d’aproximadament 15.000€.

Aquesta iniciativa promou la subvenció de fins al 100% de la infraestructura WIFI necessària en els Ajuntaments i municipis en concepte dels punts d'accés i la tecnologia que es requereix per a la implantació del servei.

Municipis de tot Europa, sense excepció, poden optar a bons de 15.000€ per construir infraestructura tecnològica per donar WIFI gratuïta d’alta velocitat a la seva ciutadania