• Imprimeix

Carilló del Palau

L'actual carilló del Palau de la Generalitat té 49 campanes de bronze i un pes total de 4.898 quilos. Aquest nombre de campanes, que abasten una extensió tonal de quatre octaves cromàtiques, li dona la categoria de carilló de concert. Va ser construït per la casa Petit & Fritsen, d'Aarle-Rixtel (Països Baixos), i fou inaugurat el 21 de desembre de 1976, pocs mesos abans del restabliment de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou instrument fou instal·lat sota l’impuls de la carillonista M. Dolors Coll, i substituí el petit “carilló” de l’any 1927.  

Audicions

Normalment hi ha audicions diàries (de dilluns a divendres) a les 12 i a les 18 hores, a càrrec de la carillonista del Palau; també alguns dissabtes a les 12 hores. En aquest tipus d'audicions, el carilló s'escolta des dels carrers del Barri Gòtic.  

Concerts

Els concerts programats cada Temporada es poden escoltar des de l'interior del Palau de la Generalitat, al Pati dels Tarongers o bé a la Galeria Gòtica. En aquests espais l'audició és òptima i, a més, aquesta audició s'acompanya amb la visualització dels teclats de l'instrument a través d'un circuit tancat de televisió. També es presenten cadascuna de les peces dels diferents programes.

L'entrada és gratuïta i la durada aproximada per a cadascun d'aquests concerts és de 60 minuts. Un cop complet l'aforament, és possible escoltar les interpretacions des dels carrers del Barri Gòtic. És imprescindible fer inscripció per assistir als concerts des de dins del Palau de la Generalitat. 

Cada Temporada presenta concerts tots els primers diumenge de mes (excepte a l'agost i al setembre), a les 12 del migdia, amb programes variats, tant clàssics com més populars, així com també concerts per les Festes de la Mercè i per Sant Esteve. Al mes de juliol s'ofereixen, a més, els concerts del Festival Internacional de Carilló de Barcelona.