• Imprimeix

La Generalitat presenta el projecte Catalonia SmartLab a Dublín, convidada pel Centre de Tecnologia i Emprenedoria de Harvard

13/02/2018 15:02
Presentació Catalonia SmartLab a Dublín

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha participat avui al fòrum ‘2018 Smart Cities Accelerator Dublin’, una iniciativa del Centre de Tecnologia i Emprenedoria de Harvard que reuneix a la capital irlandesa els principals líders i experts en innovació d’Europa per debatre sobre les estratègies que han de seguir les ciutats del futur per proporcionar solucions creatives als problemes urbans que millorin la qualitat de vida i les oportunitats econòmiques dels seus ciutadans.

Aquesta és la segona vegada que Puigneró participa en aquest prestigiós i exclusiu fòrum d’innovadors, després que ja al 2016 el CTE de Harvard mostrés el seu interès pel model català de governança de les smart cities a escala regional, un model pioner definit a l’estratègia SmartCAT del Govern català.

En el marc d’aquesta cimera, Jordi Puigneró ha presentat el projecte Catalonia SmartLab en una ponència enfocada als districtes smart de les ciutats i ha insistit en la necessitat que cada cop més les ciutats catalanes impulsin projectes smart per transformar la vida de les persones que hi viuen.

En aquest sentit, Puigneró ha explicat que Catalonia SmartLab és l’aposta per assolir aquest objectiu tot posant facilitats a empreses i centres que desenvolupen noves solucions per a les ciutats i que no han estat testades en entorns reals. “És important que les nostres empreses, startups o centres tecnològics puguin provar i oferir aquestes solucions als municipis de Catalunya abans de vendre-les al món”, ha dit Puigneró, que ha afegit que “la tecnologia feta a Catalunya amb la mirada posada al món també farà que el món es fixi en Catalunya”. El secretari Puigneró ha posat com a exemple d’aquesta projecció el fet que ciutats, governs o institucions d’arreu del món visitin entorns reals de Catalunya que compten amb aquestes solucions smart innovadores en mode de prova i validació.

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha participat en la jornada ‘2018 Smart Cities Accelerator Dublin’, que reuneix els principals líders i experts en innovació d’Europa per debatre sobre les ciutats del futur